Mi az a keresőoptimalizálás és hogyan működik?

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, más néven SEO) a weboldalak keresőmotorokban való organikus megjelenésének javítási folyamata. Ennek a SEO-nak 3 fő területe van: tartalmi optimalizálás, technikai SEO és a linképítés. A Google találati listájában azok a weboldalak teljesítenek a legjobban, akik e három kategóriában jobb értékekkel rendelkeznek, mint versenytársak.

Mi az a keresőoptimalizálás és hogyan működik?

Miért fontos a SEO? A keresőoptimalizálás hatására látványosan nő a kattintások száma, ezáltal az érdeklődés is megnő a weboldal terméke vagy szolgáltatása iránt. Megfelelő marketing stratégiával ezeket az érdeklődőket értékes célokká lehet alakítani. Hírlevél feliratkozás, regisztráció vagy akár közvetlen vásárlás formájában realizálódik a megnövekedett népszerűség.

A Google állandóan fejlődik, ezáltal a weboldal tulajdonosait is a vele együtt való folyamatos fejlődésre készteti. Ez a folyamat azonban rendkívül időigényes. Egy sikeres, jól működő online marketing kampányban nagyon fontos a jó minőségű, megfelelő weblap létrehozása. A hatékony SEO alapja a kiváló minőségű tartalom. Hiszen a felhasználók elsősorban tájékozódásra használják az internetet. Az informatív, jó cikkekben gazdag weboldal a látogatóknak élményt nyújt. Segít megszerezni azt a tudást, ami alapján megfontoltan dönthet az ajánlatok dzsungelében.

Jó minőségű tartalom és erős linkek javítják a Google helyezést

A releváns weboldal értelmezésében kulcsfontosságú szerepet játszanak az úgynevezett szemantikus kulcsszavak. Ezek lényegében azok a kifejezések, amelyek egy adott témához szorosan kapcsolódnak – és más témára nem igazán jellemzőek.

Önmagában nem elég a jó tartalom. Szükség van a témában jártas szakértők elismerésére is. Ezt a bizalmat a weboldalak egymás között linkeken keresztül továbbítják. A linképítés célja az, hogy a témába vágó weboldalakról egy-egy értékes linket szerezzünk.

Ezen feladatok napi teljesítése hosszú órákat vesz igénybe. Ebben segít a SEOZSENI, ami magyar fejlesztésű, online keresőoptimalizálási eszköz. Egyetlen kávészünet alatt elvégezhető számos feladat, amelyek több órát is elrabolhatnak életünkből. Jó példa erre a tartalmi hibák javítása, a cikkek modernizálása. Ma már nem lehet hatékony a keresőoptimalizálás, ha a szemantikus kifejezések nem szerepelnek a weboldal szövegében. A kulcsszavak megtalálása egyszerű, de nagyon időigényes feladat. Ezzel szemben a szoftver egyetlen kattintással, néhány másodperc alatt végez az adatfeldolgozással. 

error: Figyelem: Védett tartalom!