Egyedi szoftverfejlesztés
Egyedi tervezésű szoftverek fejlesztése, elsősorban Microsoft .NET platformon.

 

A szoftverek, legyen szó akár web alapú alkalmazásról vagy Windows vastagklienses (natív) alkalmazásról, SQL adatbázisra épülnek. Igény szerint az adatbázis szervert leszállítom, telepítem, konfigurálom és ha szükséges, üzemeltetem, biztonsági mentéseket készítek róla.

A .NET alapú alkalmazásokat első sorban vállalkozásoknak ajánlom, nyilvántartó rendszerekhez. SQL adatbázisra épülű .NET keretrendszerben írt alkalmazások lehetnek akár:

 • eszköznyilvántartó
 • raktári nyilvántartó
 • postai iktatórendszer
 • az adott cég által nyújtott szolgáltatások nyilvántartója
 • minden olyan nyilvántartás, amit ezidáig Excel táblákban tárolt a cég

Az egyedi fejlesztésű szoftverek természetesen rendelkezhetnek jogosultság alapú felhasználó azonosítási funkciókkal (authentikáció és authorizáció).

Amennyiben egyedi szoftverfejlesztési igénye van vagy csak érdeklik a lehetőségek, kérem vegye fel velem a kapcsolatot!

Néhány korábbi, egyedi fejlesztésű szoftver nagyvállalati környezethez
szoftverfejlesztés

Vállalkozásom egyik fő profilja az egyedi szoftverfejlesztés, objektum orientált technológiák felhasználásával. Az elmúlt évek alatt több nagyvállalatnak készítettem alkalmazásokat, melyekhez a hardveres hátteret is én terveztem meg és szállítottam le. Az átadott szoftverek moduláris felépítéséből adódóan a garanciális időszakon túl is könnyen, rövid határidővel lehet új funkciókat, modulokat fejleszteni.

Egyedi szoftverfejlesztés előnyei

 

Webes alkalmazás esetén:

 • egyszerűen integrálható a cég folyamataiba
 • bárhonnan elérhető
 • operációs rendszer független
 • új funkciókkal való bővítés egyből elérhető mindenki számára
 • könnyen lehet más alkalmazásokkal összekapcsolni interface-eken keresztül
 • bármilyen eszközön fut

Windows vastag klienses alkalmazás esetén:

 • könnyeben összeköthető a meglévő Microsoft szerver környezettel és azok szolgáltatásaival
 • biztonsági szempontból megbízhatóbb, zártabb rendszer, mint egy webes alkalmazás
 • webes alkalmazások adminisztrációs funkcióihoz előszeretettel használják (törzsadat karbantartás, felhasználó kezelés, stb.)
 • esemény alapú működésének köszönhetően sokkal több natív funkció rejlik benne
Egyedi szoftverfejlesztés folyamata

Felmérés
Személyes konzultáció keretein belül átbeszéljük az igényeket, elképzeléseket és a szoftverrel szemben támasztott célkitűzéseket.

Specifikáció
Elkészítem a szoftver specifikációját, rendszertervét mely részletesen tartalmazza a funkciókat, esetleges folyamatokat.

Fejlesztés
Az előre felállított fontossági és logikai sorrendben a fejlesztés megkezdődik. Az elkészült fejlesztési feladatokról rendszeresen riportokat küldök.

Tesztelés
A fejlesztés alatti tesztelések mellett természetesen szükség van az élesítés előtt egy nagy, átfogó tesztelésre a specifikációban meghatározott funckiók megvalósulásának ellenőrzésére. Ebben a fázisban még bármilyen felmerülő extra igényt megvizsgálunk együtt az ügyféllel és adott esetben implementálom az első verzióban.

Szoftver élesítés, átadás
A kész szoftvert telepítem a szerverre, kliensekre, átadom a dokumentációkat és akár egy helyszíni oktatás keretein belül betanítom a végfelhasználókat a szoftver magabiztos használatára.
Alkalmazott technológiák
GY.I.K.
Gyakori kérdések az egyedi szoftverfejlesztéssel kapcsolatban

Hogyan történik a felmérés?

Személyes és ingyenes találkozó keretein belül átbeszéljük az elképzeléseket, igényeket, célokat. Ezt követően kerül sor egy HLD (magas) szintű terv elkészítésére. Ennek elfogadását követően kezdődik a részletes rendszerterv, akár több személyes konzultációval egybe kötve, az ügyfél igénye szerint.

Meglévő szoftver továbbfejlesztését is vállalom?

Természetesen meglévő szoftverek átalakítását, bővítését és javítását is vállalom abban az esetben, ha rendelkezésemre tudja bocsájtani az Ügyfél az eredeti forráskódot.

Mennyire lesz könnyű megtanulni az új szoftvert?

Mindig arra törekszem, hogy az új szoftver felhasználóbarát felülettel rendelkezzen és lehetőség szerint szeretek egyeztetni a “célközönséggel” is a használhatóságot, funkcionalitásokat illetően. Természetesen átadás után, ha szükséges, biztosítok betanítást is.

Mennyi idő míg elkészül az új szoftver?

Mindig felteszik ezt a kérdést az ügyfelek. Sokban függ az ügyfél által átadott információk gyorsaságától és alaposságától! Konkrét, 100%-osan megfogalmazott igényeket lefejleszteni nem tart sok ideig. A tapasztalat szerint a legtöbb időt mindig az előzetes egyeztetések és az élesítés előtti tesztelések viszik el, nem a fejlesztés.

Török Attila keresőoptimalizálás szakember

  error: Figyelem: Védett tartalom!