Online marketing – fizetett hirdetés – keresőoptimalizálás

Nem elég, hogy cége, vállalkozása megjelenik az interneten egy honlap formájában, el is kell juttatni azt a célközönséghez. Az egyik alapnak számító megoldás a keresőoptimalizálás, ami minden új és meglévő honlap alapkövetelménye, hogy rendben legyen. Ezzel a kvázi ingyen keresőoptimalizálás megoldással költségek nélkül érjük el, hogy honlapunk szerkezetileg és tartalmilag is megfeleljen a Google kereső rendszerének és előkelő helyen jelenjen meg a több 10000-es találati listán. Az előkelő hely alatt mindenképpen az első 10 találatot érdemes érteni, mivel statisztikák kimutatták, hogy a látogatók elhanyagolható százaléka lapoz egy-egy kereséskor a Google találati listáján a következő oldalakra. Ha az első oldalon nem találja azt, amit keres, akkor vagy tovább szűkíti a keresését újabb kulcsszavak megadásával, vagy máshogy keresi meg azt, ami érdekli.

Ha SEO szempontból az oldalunkat rendben találjuk, további eszközök állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy egy-egy Google keresés alkalmával biztosan megjelenjünk a találati listán, annak is a tetején. Ez a GoogleAds (régebbi nevén a Google AdWords) szolgáltatás.

Tekintse meg link építés szolgáltatásomat is!

Google Ads

Manapság az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő célzott online marketing stratégiai eszköz. Mitől lesz egy hirdetés célzott? Attól, hogy kizárólag azoknak jelenik meg, akik az adott szolgáltatást keresik. Természetesen a látógatói kört tovább lehet szűrni életkorra, nemre, lakhelyre, aktuális helyre, hogy biztosan azokhoz jusson el, akikhez el kell, hogy jusson a hirdetés.

Egy-egy ilyen Google Ads hirdetési kampány elkészítése, finomhangolás viszonylag sok időt vesz igénybe akkor, ha nem szeretnénk felesleges költségekbe verni magunkat. A hirdetésekért nem a megjelenés után kell fizetni, hanem kizárólag kattintás után, így mi tényleg csak akkor fizetünk, ha valaki a hirdetésünkön keresztül meglátogatja az adott honlapunkat, landing oldalunkat.

Google Ads kampány létrehozásakor Önnek, az ügyfélnek az alábbi tételeket kell előre átgondolnia:

 • havi szinten mennyit szeretne költeni a fizetett hirdetésekre?
 • melyik országokban, megyékben, városokban jelenjen meg a hirdetés?
 • a hét mely napjain és melyik időszakokban jelenjen meg a hirdetés?
 • a célközönség vélhető érdeklődési köre?
 • lehetséges lenne a megjelenést tovább szűkíteni a célközönség nemére és korára?
Felmerülhet Önben a kérdés, hogy

Miért van szükségem online marketing szakemberre?

A hirdetési kampány felvitele, beállítása, konfigurálása megkíván egy alapszintnek nem nevezhető informatikai képzettséget. Mivel vélhetően a konkurenciánk is dolgozik online marketing stratégiákkal, így napi szinten kell a saját kampányunkat ellenőrizni, finomhangolni.

ONLINE MARKETING

A Google keresőhirdetések előnyei

 • csak akkor kell érte fizetni, ha rá is kattintanak és nem a megjelenésért
 • a hirdetés célzottan jelenik meg azoknak, akik éppen a mi termékünket vagy szolgáltatásunkat keresik
 • a kampány eredményei nagyon jól mérhetőek, maximálisan transzparens
 • ahhoz, hogy új megrendelőkhöz jussunk el, a tömeges marketing kampány árakhoz képest a töredékért sikerül elérnünk
 • az eredmények azonnal látszódni fognak
 • a látogatók az oldalunkra egyből a vásárlási folyamat végére érkeznek, hiszen már tudják, hogy mire van pontosan szükségük, így vélhetően vásárolni is fognak. Ebből kifolyólag a konverziós ráta jóval magasabb, mint az organikus találatokból érkezőknek
 • a hirdetés megjelenésünk megcélzott kulcsszavai a Google saját aukciós rendszerén keresztül árazódnak be, ami azt jelenti, hogy a gyakoribb és egyszerűbb kulcsszavak drágábbak, mint pl. egy-egy termékspecifikus kulcsszó.

Google hirdetés árak

Egy-egy Google Ads kampány költségei alapvetően két részre bonthatók:

 • reklámelhelyezés ára, amit a Google automatikusan von le a megadott bankkártyáról
 • ügynökségi díj

Az ügynökségi díj magába foglalja az egyszeri kampánytervezési költséget, valamint a havi rendszeres kampánymenedzsment díjat.

Ne feledje: A Google Ads rendszere rengeteg lehetőséget rejt, de rengeteg apró buktatót is! Egy rosszul beállított és nem felügyelt kampány csalódáshoz vezet, nem hozza a várt eredményeket és felesleges költségekbe veri a megrendelőt!

Kérjen egy ingyenes, személyes konzultációt!

  error: Figyelem: Védett tartalom!