HONLAP KÉSZÍTÉS
Mi szükséges egy honlaphoz?

Egy új weboldal készítés 3 alappillére

A beszédes domain név választás elengedhetetlen ahhoz, hogy a látogatók könnyen rátaláljanak cégére internetezés közben
A honlapja szöveges, képi és egyéb tartalmának tárolásához kell egy szerver. Egy alapszerver bérlése ma már éves szinten is filléres dolognak számít.
Egyszeri költség mely széles skálán mozog. Magába foglalja a grafikai dizájnt, a honlap működését biztosító motort, bizonyos funkciókat ellátó modulokat és a tartalmat.
INGYENES KONZULTÁCIÓ

Weboldal készítés gyorsan, szakszerűen, az Ön igényei szerint

ONLINE MEGJELENÉS
Elkészítem vállalkozása új, modern honlapját
A 21. században már elengedhetetlen, hogy vállalkozásunk online is megjelenjen egy saját, egyedi honlap formájában.

Modern, reszponzív (tableteken, mobiltelefonokon és egyéb kézi eszközökön is szépen, használhatóan megjelenő), akár tartalomkezelő rendszer (CMS) használatával elkészített honlapok, egyedi kinézettel.

Tetszetős, látogatókat vonzó végeredmény, mely a keresőrobotok számára is ideális a jó helyezés érdekében 1-1 találati listán.

A honlap elkészültével a projektet még nem engedem el. Havi szinten készítek, igény szerint látogatottsági riportokat, szükség esetén a honlap tartalmát tovább bővítem, de akár szerkezeti módosításokat is elvégzek.

Török Attila
MUNKAFÁZISOK
Hogyan áll össze
egy új honlap?
Weboldal készítés – 3+1 mérföldkő
Domain név
Tárhely
Weboldal készítés
Keresőoptimalizálás
domain név

#01 Domain név

A legfontosabb, hogy válasszunk egy olyan beszédes domain nevet, amiből kiderül az Ön tevékenysége (hacsak nem szeretnénk egy új brand-et felépíteni). A domain név költsége éves szinten 2-3 ezer forint. Érdemes a jövőre is gondolni és foglaljunk le minél több olyan domain nevet, ami egyrészt a tevékenységünkhöz köthető, másrészt nem engedünk konkurenciát kiépülni. Pl.: kőműves munkákkal foglalkozunk Tatabányán. Domain névnek kiváló választás lenne a komuvestatabanya.hu. A konkurenciát se hagyjuk érvényesülni, így foglaljuk le a komuves-tatabanya.hu, tatabanyakomuves.hu, tatabanya-komuves.hu címeket is.

A beszédes domain neveket a Google is szereti, így szereti jó pozíciókban megjelentetni amikor (jelen példánkban) kőművest keres valaki. Lehet, hogy a cégnevünk mondjuk Kis&Kis Kft., ne válasszunk olyan domain nevet, hogy kiseskiskft.hu, mert ebből nem derül ki, hogy mivel is foglalkozik a cég.

tárhely, hosting

#02 Tárhely

A tárhely ahhoz szükséges, hogy a honlapunk teljes, látható tartalma valahol el legyen tárolva, hogy azt az internetezők meg tudják nézni. Ehhez ún. webszerver szükséges. Természetesen manapság már nem szükséges magunknak megvenni, 1000 és 1000 helyen lehet bérelni, éves szinten nem nagy költségekért. A kiválasztásnál azért több szempontot is figyelembe kell venni, pl. támogatja-e a szerver az adatbázisok használatát (a mai modern honlapokhoz ez elengedhetetlen), lehet-e a majdani honlapról üzenetet küldeni, hírlevél feliratkozást csinálni, esetleg webáruházat üzemeltetni. Egy ilyen “alapszintű” tárhelynek az éves költsége általában 10.000-20.000.- forint körül szokott alakulni.

Ne aggódjon, ha Ön ebben járatlan: a személyes konzultációm alkalmával tájékoztatom a lehetőségekről ill. ha szükséges, segítek minden “szakmai” részt elintézni, akár Ön helyett is.

#03 Weboldal készítés

Az első lépés a grafika (dizájn) elkészítése, megtervezése. Ezt akár konkrét elképzelés alapján is lehet, de ha Önnek nincs elképzelése, akkor természetesen tudok Önnek mutatni 4-5 olyan dizájn tervet, mely illene az Ön tevékenységéhez.

A honlap motorja látja el az összes, működéshez szükséges funkciót. Ennek segítségével lehet a honlapot a későbbiekben is módosítani, bővíteni, de akár újratervezni. Fontos, hogy egy jól elkészített honlap mindig rendelkezik egy adminisztrációs felülettel is. Ennek hiányában biztos lehet benne, hogy a legkisebb tartalmi bővítés is szakember bevonását igényli a későbbiekben.

A modulok azok a kiegészítők, melyek további funkciókkal látják el az alap honlap motorját. Ilyen lehet pl. egy vendégkönyv, egy webáruház, egy képgaléria, stb. Nagyon fontos modulok még azok, amik a honlap biztonságáért felelnek, védik a honlapot a feltörés ellen, védelmet nyújtanak a személyes adatok kiszivárgása ellen. A mai világban sajnos ezek mind olyan dolgok, amikre az ember nem szívesen költ, de ha baj van és nem volt védelem, sokkal drágább lesz a helyreállítási költség.

reszponzív honlap készítés

#04 Keresőoptimalizálás

A plusz 1 mérföldkő. Hogy miért? Nem szügségszerű, de ajánlott művelet. Nem elég egy tetszetős honlapot készíteni, fontos az is, hogy a leendő ügyfeleink rá is találjanak a több millió létező honlap közül akkor, amikor olyan szolgáltatást keresnek, amit mi kínálunk. Ehhez elengedhetetlen, hogy a honlapunk kódja úgy legyen optimalizálva, hogy a keresők is optimálisnak lássák, olvasni tudják és így minél magasabb szinten legyen értékelve. Ez a keresőoptimalizálás, más néven SEO (Search Engine Optimization).

Egy új honlap élesítése után eltelhet akár 60-90 nap is, mire a Google a megfelelő helyre fogja rangsorolni azután, hogy feltérképezte és a tartalmat eltárolta a saját adatbázisaiban. Itt fontos megjegyezni, hogy annál jobban szereti a Google az új honlapunkat, minél több releváns szöveget tartalmaz megfelelő szerkezeti felépítésben, képi információkkal is ellátva. Hogy egy látogató hogyan juthat el könnyen az oldalunkra, azt már egy másik szolgáltatásomban írom le.

Keresőoptimalizálás (SEO)

Nem győzöm hangsúlyozni: a jó honlaphoz, jó szöveges tartalom kell!

Ha nem tudja vagy nincs ideje megírni a honlapjához az összes szöveget, akkor érdemes profi, szövegíró szakemberre bízni.

error: Figyelem: Védett tartalom!